Lov bibija

Moderatori/ce: pago, FERMA

Lov bibija

PostPostao/la wake dana 31.10.2008 09:39

Pozdrav ljudi, dali mi tko može pomoći.
NAvodno i kod nas ima bibija.
Lovim uglavno u okolici Splita i zanima me gdje ga se može tražiti , koje su tehnike lova, navodno sa nekim pumpama.
Probao sam po talijanskim stranicama, jer ga navodno ima jako puno oko Venecije.
Može li itko pomoći.
Pozdrav
wake

Re: Lov bibija

PostPostao/la BeK dana 01.11.2008 11:16

To pitanje muči mnoge . Prije 3-4 mjeseca je na tv bila jedna emisija o podmorju . Snimili su bibija u Malostonskom zaljevu .
Bibi voli boćatu vodu i pretpostavka je da bi ga trebalo biti na takvim mjestima pogotovo ako ima pijeska i mulja.
Možda bi trebalo priupitati ronioce .
Da li neko zna ima li ih na Kvarneru ?
BeK

PostPostao/la wake dana 12.01.2009 12:43

Evo u zadnjem broju "more" neki lik iz splita sa nekom pumpom vadi ješke...između ostalih bibije???
Ajmo ljudi di ste?
wake

PostPostao/la Ribolovac Tom dana 21.01.2009 14:06

Neznam za pumpe, ali negdje sam jednom pročitao da se mogu nać na pješčanim plažama nakon jačeg vjetra-valovitog mora. To, a i da ih ima u kvarneru mogu i potvrditi jer mi je bivša poklonila bibija kojeg je našla na glavnoj plaži u Haludovu (Malinska, Krk) za vrjeme jutarnjeg joginga.
Ribolovac Tom

PostPostao/la BeK dana 21.01.2009 16:25

Ha ha ha , Jesi ti njoj poklonio svog bibija :lol: :lol: :lol: :lol:
Hvala za informaciju o Haludovu . Da li možda tamo zabacuješ ?
BeK

PostPostao/la Ribolovac Tom dana 26.01.2009 11:11

išao sam tamo dosta 2007-e, ulovio dosta orada, sve minijaturne, malo mi je prevelika koncentracija ljudi, pa u zadnje vrijeme izbjegavam to mjesto
Ribolovac Tom

PostPostao/la san dana 30.11.2009 09:45

Ribolovac Tom je napisao/la:Neznam za pumpe, ali negdje sam jednom pročitao da se mogu nać na pješčanim plažama nakon jačeg vjetra-valovitog mora. To, a i da ih ima u kvarneru mogu i potvrditi jer mi je bivša poklonila bibija kojeg je našla na glavnoj plaži u Haludovu (Malinska, Krk) za vrjeme jutarnjeg joginga.

Našla ga je , gdje ? Izbacilo ga more? Pretpostavljam , ako je đogirala , nije žena okretala kamenje na obali :D

Naime , čula sam priče da je na taj način moguće naći te "naše" bibije.

Kako je izgledao? Veći, manji, svjetliji ?
Mi u Crikvenici imamo dugačke pješčane plaže i kada za oseke tražimo školjke , naiđemo ponekad na crviće slične koreancima.
Tvrde neki da je to dobra ješka za ovčice i orade. Bibija nikada nisam našla, a ove spomenute nisam pokušala naješkat.
Nije problem u tome da mi je dosadno, problem je što mi je 24 sata premalo za sve što bih željela učiniti...
san

PostPostao/la Ribolovac Tom dana 30.11.2009 10:34

san je napisao/la:
Ribolovac Tom je napisao/la:Neznam za pumpe, ali negdje sam jednom pročitao da se mogu nać na pješčanim plažama nakon jačeg vjetra-valovitog mora. To, a i da ih ima u kvarneru mogu i potvrditi jer mi je bivša poklonila bibija kojeg je našla na glavnoj plaži u Haludovu (Malinska, Krk) za vrjeme jutarnjeg joginga.

Našla ga je , gdje ? Izbacilo ga more? Pretpostavljam , ako je đogirala , nije žena okretala kamenje na obali :D

Naime , čula sam priče da je na taj način moguće naći te "naše" bibije.

Kako je izgledao? Veći, manji, svjetliji ?
Mi u Crikvenici imamo dugačke pješčane plaže i kada za oseke tražimo školjke , naiđemo ponekad na crviće slične koreancima.
Tvrde neki da je to dobra ješka za ovčice i orade. Bibija nikada nisam našla, a ove spomenute nisam pokušala naješkat.

Je našla ga je na glavnoj plaži u Haludovu (Malinska, Krk) (već pisalo u prijašjnem postu) omanji primjerak, cvjetle boje išlo bi ih cca 70-80 u kilu,

mislim da su mi poznati crvići koje spominješ (crvenkasti s puno nožica), ja sam ih znao nać ispod kamenja na plaži, čuo sam da su odlična ješka, ali vjerovatno za nekog ko stavlja male udice, ja vjerujem u ono velika ješka velika riba :))))
Ribolovac Tom

PostPostao/la san dana 30.11.2009 11:47

slažem se sa tobom... ionako male ribe vraćam u more.
Nije problem u tome da mi je dosadno, problem je što mi je 24 sata premalo za sve što bih željela učiniti...
san

Natrag na Živa ješka

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.